Galleria

Ajankohtaista 2008

Passipaikkatalkoot
lauantaina 4.10. Kokoontuminen suulilla klo 9.00

Teeren siipinäyte. Jos onnistut 10.9. alkavassa kanalinnustuksessa saamaan teeren saaliiksi, olisivat tutkijat kiitollisia sen paremmin säilyneestä siivestä. Siipi vain irroitetaan, kääritään paperiin ja säilytetään kuivassa paikassa kärpäsiltä suojassa ja otetaan yhteys Joni Saunaluomaan (040-8254087)
tai lähetetään suoraan postitse Jahti-lehden (numero 3) sivun 76 ohjeiden mukaan.

Hirvijahti alkaa tänä vuonna lauantaina 25 lokakuuta klo 7.00. Jahtipäällikkönä toimii Keijo Tähtinen (puh.040-5279709).
Ensimmäinen aikuinen myydään.
Jahtiin saavat kaikki halukkaat tulla. Mitään käyntivelvoitetta ei ole vaan metsälle saa tulla silloin kun huvittaa. Lihaa saa siltä päivältä kun on metsällä ollut, jos sinä päivänä on saalista saadaan.
Koska metsällä ei käydä säännöllisesti, kannattaa jahtipäälliköltä tiedustella minä päivinä ollaan kulloinkin metsälle menossa.
Passipaikkatalkoot pidetään lauantaina 4.10. Kokoontuminen suulille kello 9. Ainakin vasara mukaan.
Yksi vapaapäivä on (saa lihaa, vaikka ei metsällä olekkaan), ja sen saa, kun käy yksissä talkoissa. Vapaapäivä on ensimmäinen päivä kun ei ole jahdinaloituksesta metsällä mukana. Jahti katsotaan alkaneeksi kun on ensimmäistä kertaa metsällä.

Keittiöremontti hirvisuulin kämpälle pidetään lauantaina 20.9. alkaen kello 8. Tarkoituksena laittaa paikalleen uudet keittiökaapit. Jokainen jolla vasara pysyy kädessä niin hommiin mukaan. Työkaluja mukaan.

Kiintiöt ja rauhoitukset löytyvät metsästys-sivulta

Hirvilupia Koittankoskelle myönnettiin 5+4 ja peuralupia 3+2. Yhteensä Merikarvialle hirvilupia myönnettiin 60 isoa ja 80 vasaa.

Tilastot viime vuoden hirvenmetsästyksestä löytyvät hirvenmetsästys 2007 sivun lopusta.

Hirvi- ja haulikkokisa lauantaina 30.8. Ylinevalla. Haulikko on klo 12.00 ja hirvi heti merkkiammunnan jälkeen klo 14.00. Samassa yhteydessä pidetään sekä omat että RHY:n kisat.

RHY tiedottaa !

Merkkiammunnat
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-14.00 Ylinevan ampumaradalla seuraavina päivinä:
24.8, 30.8, 31.8, 6.9, 7.9, 13.9, 14.9, 20.9, 21.9
Koittankosken merkkiammunta on lauantaina 30.8 klo 12.00. Tällöin on myös seuran hirvi- ja haulikkokisa.

Metsästäjätutkintoon valmentava kurssi pidetään 2. ja 3. päivä elokuuta Metsän- Veikkojen majalla Kasalassa. Tiedustelut Viikilän Jarilta

Metsästätutkinto
pidetään koulukeskuksen auditoriossa tiistaina 5.8. , ja torstaina 7.8. ja 14.8. klo 18.00

Nahkatakki hukassa! Peijaisissa katosi naisten musta nahkatakki naulakosta, joten jos huomaat että vaatepuulla oleva takki ei olekkaan sinun, niin ota yhteyttä Seppo Korpuseen, puh 0400-337 333

Peura jäi auton alle. Tiistaiehtoona kymmenen jälkeen jäi naaraspeura Isojoentiellä Pirttijärven kohdalla pakettiauton alle. Peura olisi saanut piakkoin kolme vasaa. Pakettiauto kärsi peltivaurioita.

Siivoustalkoot hirvisuulilla perjantaina 23.5. klo 18.00 alkaen. Samalla suunnitellaan kämpän kunnostusta.

Hirvilupia Koittankoskelle anottiin 7 isoa ja 3 vasaa, sekä peuralupia 3 isoa ja 2 vasaa.  Kaikkiaan hirvilupia Merikarvialle anottiin 88+58 ja pankkiin 5+6.

Majavaluvilla ammuttiin tänä keväänä 2 majavaa, joista toinen painoi yli 25 kiloa. Se saatiin Myllyalalta ja toinen Kruunuojalta. Seuran tämän hetkinen majavakanta on runsaan parinkymmenen majavan kieppeillä.

Seuran 50-vuotispeijaiset ovat 12.4.2008 Kuvaskankaan kylätalolla. Juhlat alkavat klo 18.00 ruokailulla, joten älkää tulko täydellä vatsalla. Musiikista vastaa Otso-Team ja nuorisobändi.

Metsästäjäliiton ilma-aseiden SM kilpailut pidetään 18-20.4.2008 vapaa-aikakeskus Rysässä ja koittankoski on kisajärjestelyissä mukana. Meidän vastuulla on 2 hirvirataa, mikä vaatii viisi ihmistä kerrallaan töihin, lisäksi tarvitaan naisia makkaran ja kahvin myyntiin. Hyvä olisi, jos pääsisi edes yhtenä päivänä tulemaan, jotta saadaan kisat kunnialla vietyä läpi ja vähän rahaa seuran kassaan.
Ilmoittautuminen Jarmolle 040-5070284

Tuomarikurssi keskiviikkona 2.4. klo 18.00 ilma-aseradalla. Yllä mainittuja kisoja varten tarvitsee 4-5 hengen suorittaa tuomarikortti, jotta osaavat sitten kisoissa olla toimitsijoina.

Hirvilaskenta RHY:n alueella peruttiin huonon lumitilanteen takia, mutta koittankosken hirvitilanne voitiin selvittää. Hirviä oli sama määrä, mitä vuoden vaihteessakin eli kuusi.
Peltokolmion tulosten perusteella jäniskanta alkaa taas toipua ja oravakanta on runsas. Ketun jälkiä on näkynyt ihmeen vähän.

Vuosikokouksessa päätettiin nostaa jäsenmaksua 5 eurolla 30 euroon nousseiden ylläpitokulujen takia (sähkö, vesi, vakuutus jne.). Samalla korotettiin suulimaksu 250 euroon vastaamaan alkuperäistä 1500 markan maksua.

Uudeksi koejäseneksi valittiin Sami Laine.

Riistakortteja palautettiin tänä vuonna kiitettävästi, mutta edelleen toivotaan, että kaikki jäsenet sen palauttaisi. Palauttaneiden kesken arvottu palkinto meni Korpusen Jukalle. Vuoden 2007 saalistilasto on nähtävillä tilastot-sivulla.

Merikarvian RHY:n vuosikokous on Merikievarissa tiistaina 12.2 klo 18.00. Jos vähääkään kiinnostaa metsästysasoidenhoito niin ehdottomasti paikalle metsästyskortti mukana (mitään nakkia ei tarvi pelätä).

Nyt kun talvi ja lumet vihdoin tulevat, niin muistutuksena tässä vielä RHY:n suurpetoyhdysmiesten puhelinnumerot, joille mahdolliset jälki-/näköhavainnot susista, karhuista ja ilveksistä voi ja tulee ilmoittaa. Muistathan ilmoittaa aina havaintosi, sillä vain sitä kautta saadaan alueen todellinen petotilanne selville, josta on suurta hyötyä mahdollisia pyyntilupia haettaessa.

RHY:n suurpetoyhdysmiehet

Jorma Grankvist  040-5632495, Kasala
Jorma Peltoniemi 040-5569603, Tuorila

Vuosikokous on suulilla sunnuntaina 27.1 klo 17.00. Hallitus kokoontuu klo 16.00.
Peurajahtia
on ennen kokousta samana sunnuntaina. Kokoontuminen suulilla klo 9.00