Koittankosken Metsästysseura

 

 

Etusivu

Ajankohtaista

Seura

Historia

Hirvisuuli

Metsästys

Hirvenmetsästys

Riistanhoito

Kilpailutoiminta

Säännöt

Tilastot

Linkit

Kuvagalleria

Palaute

 

AJANKOHTAISTA

2010

Seuran hirvi- ja haulikkoammunnat on Ylinevalla sunnuntaina 19.9. klo 14, joten kaikki aseen omistavat ja omistamattomat kiillottamaan ruostunutta metsästäjälle niin tärkeää taitoa.

Majavalupia myönnettiin neljä kappaletta. Jos majavan-liha kiinnostaa niin passiin saa mennä. Kaadosta pitää vain ilmoittaa Saunaluoman Jonille tai Korpusen Sepolle.

Hirvenlihaa myydään tulevana syksynä pikkuerissä seuratoiminnan rahoittamiseksi, joten jos olet halukas ostamaan lihaa tai tiedät jonkun joka haluaisi ostaa, niin ota yhteyttä Seppo Korpuseen.

Hirvijahti alkaa lauantaina 2. lokakuuta klo 7. Lupia tälle kaudelle on 7 isoa ja 7 vasaa. Näistä yksi iso on RHY:n hirvi. Jahtipäällikkönä on Seppo Korpunen ja varalla Jarmo ja Joni Saunaluoma.

Vapaapäivä syksyn hirvijahtiin ansaitaan tekemällä tai kunnostamalla yksi passipaikka. Paikkoja on jo jaettu joidenkin kesken. Jos aiot tulla tulevana syksynä hirvijahtiin ja laittaa kortesi kekoon niin ota yhteyttä johonkin jahtipäälliköistä.

Kesäkokouksessa oli paikalla 12 jäsentä ja siellä päätettiin seuraavaa:
-Metsäkauris on rauhoitettu. Lisäksi tiedotetaan edelleen, että metso ja teeri ovat rauhoitettuja koko RHY:n alueella.
-Majavalupia haetaan neljälle majavalle.
-Kolarihirvi myytiin ja siitä saatiin 500€ rahaa. Sillä rahalla ostetaan saunaan pata ja painekyllästettyä terassia ja passitorneja varten.

Hirvimerkkiammunnat alkavat sunnuntaina 22. elokuuta Ylinevan radalla klo 12. Merkkiammunta on tämän jälkeen joka lauantai ja sunnuntai klo 12-14. Viimeisen merkkiammunnan järjestää Koittankoski, joka on sunnuntaina 19.9. Tällöin merkkiammuntojen jälkeen on seuran omat hirvi- ja haulikkoammunnat klo 14 alkaen.

RHY:n hirvi- ja haulikkokisa pidetään Ylinevan radalla lauantaina 14.8. Hirviammunta alkaa klo 12 ja haulikko klo 13. Haulikonhan järjestää koittankoski, joten kaikki jäsenet mukaan hakemaan tuntumaa omaan aseeseensa tulevaa jahtikautta varten.

Puskakappelimaratooni II-tapahtuma

Sukuseura Korpunen ry, Koittankosken kylätoimikunta ry
ja Koittankosken metsästysseura ry järjestävät lauantaina7.8.2010 klo
15:00 alkaen
”Puskakappelimaratooni II-tapahtuman”

Lenkille lähdetään Koittankosken koululta, jonne se myös päättyy.
Kierroksen pituus on n.10 km ja lenkin jälkeen voi saunoa Metsästysseuran
saunassa ja ruokaakin on tarjolla omakustanteisesti.
Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet!

Tapahtuma jatkuu n. klo 20:00 koululla karaoken ja tanssin tahdissa.
Iltatilaisuudessa buffetti  ja  arpajaiset

ILMOITTAUTUMINEN JA TIEDUSTELUT:
Paula Korpunen /Sukuseura Korpunen ry puh. 044–291 9148
Seppo Korpunen/Koittankosken Metsästysseura ry puh. 0400–337 333
Tapani Paasimäki/Koittankosken kylätoimikunta ry puh. 040–551 2678

Kesän harjoitusammunnoista

Haulikkoammuntaa on Ylinevan radalla Tuorilassa kerran viikossa. Aika ei ole aina sama, vaan se ilmoitetaan Lauttijärven ms:n nettisivuilla, linkki tässä. Pääsääntöisesti ne ovat kuitenkin tiistaisin klo 17.30 alkaen. Kierros eli 25 kiekkoa maksaa 2,5 € ja kiekkopanosrasia 4,5€ (jos ei omia paukkuja). 

Kyse on nimen omaan harjoittelusta, joten kaikki vähänkään haulikosta kiinnostuneet mukaan.Vetäjän toimii Joni Saunaluoma.

Mikäli hirvi/kivääriammunta kiinnostaa, eikä yksin viitsi lähteä, niin Jonista saa varmasti kaverin kunhan vain soittaa tai lähettää viestiä.

Hirvikolari vilhontiellä. Lauantaiehtoona 3.7. jäi vilhonontiellä Kallen ekan aukon kohdalla nuori hirvisonni pakettiauton alle. Pakettiauto säästyi pintakolhuilla, mutta hirvi halvaantui, joten se lopetettiin ja myytiin. Hirvellä oli ruhopainoa 125kg joten jonkun verran siitä seuralle rahaa kertyy. Onnettomuuspaikalla oli tienpientareet vahvassa puskassa ja näkyvyys tien sivuille olematon.

Tilastotietoa vuoden 2009 hirvenmetsästyksestä

Viime syksyn hirvenmetsästyksen havaintokortit on taas RKTL:ssä kirjattu ylös ja oheisesta linkistä pääsee tarkastelemaan tuloksia. Tilastotietoa hirvenmetsästyksestä 2009
Päällimmäisenä esille nousi tieto, että koittalaiset tekivät Merikarvian seuroista kaikista eniten töitä yhtä kaadeetua hirveä kohden. Me myös näimme jahdin aikana kaikkein vähiten hirviä.
Koko riistanhoitopiirin hirvikannan rakennetta tarkasteltaessa vasatuotto oli todella hyvä, 103 vasaa 100 lehmää kohden. Sonneja aikuisista hirvistä oli  64% ja lehmiä 36%.

Kesän harjoitusammunnoista

Jos jotakuta kiinnostaa tulla ampumaan haulikolla tai kiväärillä Ylinevan radalle, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä Joni Saunaluomaan. Sinne kokoontuu aina joku arki-ilta/arkiaamu muutamia ampujia ja joukkoon mahtuu mukaan. Mitään tiettyä aikaa ei ole vaan ampumassa käydään aina, kun vain  aikataulullisesti sopii.
Jos omia kiekkoja tai panoksia ei ole, niin 25 kiekkoa maksaa 2,5 € ja kiekkopanosrasia 4,5€. Hirviammunta on ilmaista.

Riihimäen erämessuille järjestetään RHY:n toimesta bussikuljetus lauantaina 12.6. Reissulle halukkaat voivat ilmoittautua Viikilän Jarille Konetuorilassa tai Rautanettissä. Hinta on 25€ sisältäen messulipun.

Majavaluvat tuli käytettyä. 19kg naaras ammuttiin Korpusjärveltä ja 20,6kg naaras Sarvijoelta. 

Riistapeltoilta Merikievarissa perjantaina 16.4. klo 19.00
Paikalla puhumassa Riistasiemen Oy:sta tehokkaan riistapeltokylvön uran uurtaja Markus von Weissenberg. Jos riistapeltojen kylvö vähänkään kiinnostaa, niin kannattaa tulla paikan päälle kuunetelemaan ja kyselemään.

Peltokolmiolaskennassa nähdyt jäljet 7.3.10
Peltokolmio on siis 6km pitkä kolmion (sivu 2km) muotoinen lenkki ja siitä lasketaan kaikki kulkureitin ylittävät jäljet. Kolmio kulkee Arvon kyröltä Koivumutkaan, sieltä  Välijoen läpi Rettusillalle ja pajan taa ja sieltä Korpusjärven peltoa pitkin Ension kyrön taakse.
Laji ja jälkien lukumäärä vuorokaudessa:            
Metsäjänis     15,5
Rusakko        7
Jäniseläin        3           (metsäjänis tai rusakko)
Kettu             12,75
Supikoira       1
Hirvi               0,25
Pyy                1,25
Teeri              0,25
Metso            0,25
Näätä             1,75
Kärppä          0,5
Lumikko        0,5

Metsästäjä-lehden 3 numerossa keväällä on nähtävillä valtakunnalliset tulokset jälkitiheyksineen ja kanta-arviointineen.

Eläinkannoista yleisesti:
Tällä hetkellä kettuja ja jäniksiä kuljettaa kiima-aika, joten niiden jälkiä näkyi huomattavasti enemmän kuin aiemmin tämän talven aikana. Hirviä on alueella liikkunut koko talven useampia, mutta oravat ovat olleet kateissa. Metsäkanalinnut ovat tämän talven viettäneet kiepissä, sillä niitä ei ole pahemmin näkynyt.

Metsästysseuran pilkkikilpailut pidetään lauantaina 27.3. klo 10-14 Riispyyn Demasöörissä "kaupan mökillä". Kilpailu on kaikille avoin, joten jos vain jäitä riittää, niin tervetuloa.

Valkohäntäpeurajahdin yhteenveto

Koittankoskelta ammuttiin yksi naarasvasa (lupia 3+2). Tosin jahdissakaan ei oltu kuin kahtena päivänä. Syksyllä alueella asusti parhaimmillaan noin 15 peuraa, mutta talven tultua ne kaikkosivat. Toki niitä talvellakin on joku alueella majaillut. Kuvia riistakameragalleriassa.

Koko RHY:n alueelta ammuttiin 22 isoa ja 26 vasaa (lupia 53+36).Jääväksi kannaksi arvioitiin 150 peuraa.

RHY tiedottaa

- Metsästäjäkurssi
31.7 ja 1.8. klo 9.00 Metsän-Veikkojen majalla Kasalassa. Kouluttajana Jari Viikilä.
- Metsästäjätutkintojen suorituskerrat
ovat su 1.8. klo 14.00 Metsän-Veikkojen majalla, to 5.8. ja ti 10.8. klo 18.00 Koulukeskuksen auditoriossa.
- Ampumakokeet pidetään Ylinevan radalla seuraavasti. Ensimmäinen koekerta on su 22.8. ja viimeinen kerta su 19.9. Ampumakoeammunnat pidetään tällä aika välillä joka launatai ja sunnuntai klo 12.00-14.00. Koittankosken järjestelyvuoro sunnuntaina 19.9.

Ampumakoevalvojan kurssit 2010:
-
Ampumakoevalvojan koulutus ti 13.4. Niinisalon varuskuntakerholla klo 19.00
- Ampumakoevalvojan koulutus ke 14.4. klo 19.00 Eurajoen metsästysseuran majalla (Osanpirtti)
- Ampumakoevalvojan koulutus to 15.4. klo 19.00 Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla Kauvatsalla

Tulevista tapahtumista
-
Pilkkikilpailut pidetään kevätjäillä. Ajankohta ratkeaa myöhemmin.
- Toukokuussa luvassa puuntekotalkoot

Vuosikokouksessa päätettyä
-
Johtokunta ja tilintarkastajat pysyvät entisellään
- Paikkakuntalaisen liittymismaksua korotettiin 100€ ja suulimaksu 300€
- Uusiksi jäseniksi valittiin Mika Mäntylä ja Jani Paasimäki

Riistakortti arvonnan voitti Erkki
Saalis- ja riistanhoitotilasto on nähtävillä tilastot-sivulla

RHY:n vuosikokous tiistaina 9. helmikuuta klo 18.00 Merikievarissa. Mukaan täytyy ottaa metsästyskortti. 

Ilvekselle haettu pyyntilupa vaati vielä lisäselvitystä, joka on piiriin toimitettu. Näyttää kuitenkin siltä, että ilveslupaa ei tule, sillä muualla päin Satakuntaa ilveksistä on kertynyt paljon enemmän havaintoja kuin Merikarvialla.

AIKAISEMPIEN VUOSIEN TIEDOTUKSET

2009

2008

2007

Sivua päivitetty viimeksi 19.2.2011 © Aki Palomäki & Joni Saunaluoma 2006