Koittankosken Metsästysseura

 

 

Etusivu

Ajankohtaista

Seura

Historia

Hirvisuuli

Metsästys

Hirvenmetsästys

Riistanhoito

Kilpailutoiminta

Säännöt

Tilastot

Linkit

Kuvagalleria

Palaute

 

AJANKOHTAISTA

2011

Hirvenlihan myynti. Kesäkokouksessa päätettiin jälleen toimintamenojen kattamiseksi myydä hirvenlihaa hintaan 14€/kg. Lihat paloitellaan valmiisiin kasoihin lihanjaon yhteydessä ja lihaa myydään sitä mukaa, kun hirviä ammutaan. Jos on kiinnostusta ja tarvetta puhtaalle luonnon lihalle niin ottakaa yhteyttä johonkin hallituksen jäsenistä.

Majavalupia myönnettiin 2 kpl. Ilmoitus kaadosta on tehtävä välittömästi Sepolle tai Jonille. Riistakeskukselle tehtävää saalisilmoitusta varten tulee tietää pyyntipaikka, sen gps-koordinaatit, majavan sukupuoli ja paino.

RHY:n haulikkokisa pidetään perjantaina 12.8. klo 17 alkaen Ylinevalla. Kisat järjestää KoMe, joten kaikki haulikon omaavat mukaan pitämään seuran kunniaa haulikkomestarina yllä. Hirvikisan pitää Lauttijärvi ja se on tiettävästi lauantaina 13.8. klo 12.

Kesäkokous on sunnuntaina 14.8. klo 15 hirvisuulilla. Tämän jälkeen pidetään hirikokous.

Hirviluvat myönnettiin anottuina. Vasprosenttia nostettiin, joten koittalaisilla lupia on ensi syksynä käytettävissä 6 isoa ja 8 vasaa. Peuralupia on on 2+2.

Syksyn merkkiammunnat

Su 21.8. Eteläinen
La 27.8. Itäinen
Su 28.8. Merikarvia
La 3.9. Metsän-Veikot
Su 4.9. Alakarvia
La 10.9. Honkajärvi
Su 11.9. Kasalanjoki
La 17.9. Koittankoski (omat kisat klo 14->)
Su 18.9. Lauttijärvi

Ammunnat ovat klo 12-14 Ylinevan hirviradalla.

Passipaikkojen teko syksyä varten.

Päivä alkoi jo lyhentyä, joten syksy lähestyy uhkaavaa vauhtia. Hirvijahtia ajatellen passipaikkoja voi alkaa jo kunnostella oman aikataulun mukaan. Näillä näkymin mitään talkoita ei pidetä. Vapaapäivä irtoaa, kun kunnostaa/tekee jonkun passipaikan (mikäli näin hirvikokouksessa päätetään).

Kun inspiraatio iskee, niin soitelkaa/lähettäkää viestiä Jarmolle tai Jonille niin mietitään sopivia paikkoja.

Kiekkoammuntaa
Ylinevan kiekkoradalla on kiekkojen särkemisharjoitukset seuraavina päivinä:

Ma 27.6.
Ma 4.7.
Ma 11.7.
Ma 18.7.
Ma 25.7.
Ti 2.8. ja
Ti 9.8.

Ammunta alkaa aina klo 17.30 alkaen. 25 kiekon kierros maksaa 3 euroa.

Talkoot lauantaina 28.5. klo 9 alkaen. Laitetaan hirvisuulia ja sen ympäristöä kuntoon, sekä tehdään terassi.

Ampumakoevalvojan koulutus pidetään torstaina 16.6. klo 20 Niinisalon varuskuntakerholla.

Täytyy muistaa, että kaikki aiemmin suoritetut kortit vanhenivat byrokratian takia, kun Riistakeskus tuli voimaan, joten jokaisen valvojan tulisi käydä uusi koulutus Riistakeskuksen alaisuudessa.

Metsästäjäkurssi

Metsästäjätutkintoon valmentava metsästäjäkurssi pidetään heinäkuun viimeinen viikonloppu 30.-31.7. Sunnuntaina suoritetaan metsästäjätutkinto. Tarkempi aikataulu kurssista ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin vetäjänä toimii Jari Viikilä. Jarilta saa tilata ennakkoon myös Metsästäjä-oppaan, jonka sisältöä kurssilla käsitellään. Jos haluat kurssille niin ilmoittaudu hänelle numeroon 040 4150768.

Majavasaaliin saldoksi tuli tänä vuonna yksi majava turvekeitaalta.

Hirviluvat anottu

Ensi syksylle Merikarvian RHY:n alueelle anottiin pyyntiluvat 176 hirven , 87 valkohäntäpeuran ja 15 kuusipeuran ampumiseen. Luvat suunniteltiin jakautuvan siten, että hirvillä vasaprosentti olisi 39% ja peuroilla 40%. Pyyntilupamäärän tavoitteena on hirvikannan pienentäminen. Seurakohtaisesti Eteläinen suunnitteli ampuvansa eniten hirviä (29) ja Lauttijärvi vähiten (11). Koittankosken hakemat luvat hirville on 7 isoa ja 6 vasaa ja peuroille 3 isoa ja 2 vasaa. Hirvistä 9 isoa jää pankkiin.

Pilkkikilpailut (kaikille avoimet) pidetään lauantaina 26.3. Demasöörissä Staffassa "Kaupan mökillä". Rentomielinen pilkkiminen alkaa klo 10 ja päättyy klo 14. Kilpailukaloiksi lasketaan 10 suurinta ahventa. Kannattaa suosia kimppakyytejä. 

Hirvien lentolaskenta suoritettiin 10.-13.2.11. Merikarvian ja Siikaisten RHY:n alueella. Koko laskenta suoritettiin Satakunnan RHP:n rannikon hirvitalousalueella eli Merikarvian, Siikaisten, Pomarkun, Noormarkun, Porin, Ulvilan, Luvian ja Kullaan alueilla.

Merikarvialla hirviä nähtiin 86 ja Siikaisissa 105 hirveä. Tuloksiin lisätään 20%, joten Merikarvian ja Siikaisten talvehtivan hirvikannan koko arvioidaan olevan noin 230 hirveä. Metsästyksen jälkeen seurojen ilmoittama jäävä hirvikanta Merikarvialla oli 167 ja Siikaisissa 120. Porin RHY:n arvioitu talvikanta on 9 hirveä (Metsästyksen jälkeen 77), Noormarkun seudun talvikanta 154 (metsästyksen jälkeen 221) ja Ulvilan piirin talvikanta 182 (metsästyksen jälkeen 225).

Koko rannikon hirvitalousalueen arvioitu talvikanta on siis 573 hirveä, mikä on 237 vähemmän kuin metsästyksen jälkeen jäävä kanta. Sitä ei sitten tiedä ovatko hirvet muuttaneet syvemmälle sisämaahan, mutta jäljelle jäävää kantaa arvioitaessa tulee kuitenin laskettua samoja hirviä eri seurojen toimesta useampaan kertaan.

Jos Merikarvian tuloksia tarkastelee seuroittain niin Metsän-Veikkojen alueella nähtiin 10 hirveä, Kasalanjoen alueella 13, Alakarvian 8, Ylikylän 4, Itäisen 11, Lauttijärven 11 ja Eteläisten alueella 24 hirveä. Honkajärvellä ja Koittankoskella ei näkynyt yhtään.

Peltokolmiolaskennassa nähdyt jäljet 5.2.11
Peltokolmio on siis 6km pitkä kolmion (sivu 2km) muotoinen lenkki ja siitä lasketaan kaikki kulkureitin ylittävät jäljet. Kolmio kulkee Arvon kyröltä Koivumutkaan, sieltä  Välijoen läpi Rettusillalle ja pajan taa ja sieltä Korpusjärven peltoa pitkin Ension kyrön taakse.

Laji ja jälkien lukumäärä kolmiolla vuorokaudessa:            
Metsäjänis       9
Kettu              0,5
Hirvi               5,5
Pyy                2,5
Näätä              2
Korppi            1

Metsästäjä-lehdessä nro 3 lisää juttua ja valtakunnalliset tulokset.

Vuosikokouksessa päätettyä:
- Uusiksi koejäseniksi valittiin Juha-Matti Korpunen ja Arttu Korpunen.
- Pilkkikilpailut pidetään maaliskuun lopulla, mutta paikka ja aika on vielä avoin.
- Keväällä tullaan pitämään talkoot (mm. terassin tekoa ja saunan maalausta)
- Riistakorttiarvonnan voitti Antti. Saalis- ja riistanhoitotilasto näkyy Tilastot-sivulla.

Merikarvian RHY:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 9. helmikuuta Merikievarissa klo 18.00 alkaen. Kaikki metsästäjät tervetuloa.

Suurpetojen lumijäljet. Merikarvialla oli aikomus kasalan suunnalta hakea koko RHY:n alueelle yhtä ilveksen lupaa, mutta puutteellisen hakemuksen johdosta sitä ei vielä hyväksytty.

Tähän liittyenkin vielä muistutuksena, että jos epäilet nähneesi jonkin suurpedon jäljet tai itse eläimen, niin soittoa tai tekstiviestiä Saunaluoman Jonille. Yhteystiedot näkyy Seura-sivulla.

AIKAISEMPIEN VUOSIEN TIEDOTUKSET

2010

2009

2008

2007

Sivua päivitetty viimeksi 9.9.2011 © Aki Palomäki & Joni Saunaluoma 2006