Koittankosken Metsästysseura

 

 

Etusivu

Seura

Hirvisuuli

Metsästys

Hirvenmetsästys

Riistanhoito

Kilpailutoiminta

Säännöt

Tilastot

Ajankohtaista

Linkit

Galleria

Palaute

 

HIRVENMETSÄSTYS

Syksy 2006

Hirvenmetsästys alkoi 14.10. klo 07.00 Voitto Uusi-Rantalan komennossa.
------------------------------------------------------------------------
Passipaikkatalkoot 30.9.
Uusia lavoja syntyi Mäntylänkulmalle sekä Heitonnevan ja Korkeankeitaan väliin.
------------------------------------------------------------------------
14.10 Ensimmäinen jahtipäivä alkoi sateisena ja aamun eka ajo ei tuottanutkaan kuin 5 peurahavaintoa. Päivällä sää selkesi, jolloin hirvetkin löytyija Jarmo pääsi ampumaan 8-piikkisen 197-kiloisen sonnin, jonka porukan uusi hirvikoira Bella mallikkaasti toi.

15.10 Eilisiltana oli nähty pellolla sonni ja tätä lähdettiinkin heti aamusella jahtaamaan. Siellä se odottelikin jo passimiehiä naaraan ja vasan kanssa ja Jouni sai ampua 7-piikkisen sonnin ja urosvasan ennenkuin koirat pääsivät edes irti. Myös päivän toisessa ajossa hirvi nähtiin, mutta tuolloin ajoketju ei saanut sitä passeihin saakka tulemaan.

21.10 Otettiin kolme ajoa ja kaikista koira sai hirven ylös. Isostamaasta Voitto ja Tapani pääsivät kummatkin ampumaan urosvasan

22.10 Päivä oli kostea ja hirvet kadoksissa, kunnes päivän viimeisessä ajossa ne lopulta löytyivät, mutta tällä kertaa olivat ovelampia ja karkasivat naapurin puolelle.

28.10 Aamulla olikin jo mukavasti lunta maassa ja päästiin tuoreille jäljille. Vajaa kolme tuntia siinä kuitenkin vierähti hirven uunottaessa meitä ennen kuin Jukka onnistui komean lehmän kaatamaan.

29.10 Aamulla katteltiin minkä eiliset hirvet oli menny ja päätettiin
yrittää yksinäistä isoa. Ylivuotinen lehmä olikin varsin nopeasti nurin
Olavin toimesta. Mentiin vielä toiseen ajoon vasikka mielessä, mutta se
karkasi. Hannes sai kuitenkin ylivuotisen lehmän kaadettua

4.11 Vasikkajahti ei tuottanut tulosta. Koirat kuitenkin löysivät emän ja vasan mutta menivät naapurin puolelle.

18.11 Kaksi isoa ja vasa oli haarukassa, mutta kun oltiin aamulla katottu tie vähä huolimattomasti niin päästiin niiden jäljille vasta iltapäivällä ja pimeyshän siinä vastaan tuli.

2.12 Pari ajoo otettiin neljään mieheen, mutta mitään jänistä suurempaa ei näkyny.

15.12 Viimeisenä päivänä koirien kanssa vie katteltiin vasaa ja tuttu kahden ison ja vasan porukka löytyikin, mutta koirat eivät niitä pysäytettyä saaneet. Tältä syksyltä jahti siis ohi ja 10 päivän aikana hirviä ammuttiin 5+3. Alueelle niitä jäi arviolta kuusi eli talvehtimiskanta on kohdallaan.

Merikarvian RHY:n alueella saaliiksi saatiin 112 hirveä, joista vasoja oli 45. Seuroittain hirviä saatiin: Alakarvia 10, Honkajärvi 4, Kasalanjoki 16, Koittankoski 8, Lauttijärvi 12, Eteläinen 21, Itäinen 13, Merikarvia 16 ja Metsän-Veikot 12. Kaatoprosentiksi muodostui 85% ja vasaprosentiksi 40%. Pystyyn jäi lähinnä vasoja. Metsästyksen jälkeen jääneeksi kannaksi arvioitiin 125 hirveä eli 3/1000ha.

Sivua päivitetty viimeksi 22.1.2007 © Aki Palomäki & Joni Saunaluoma 2006