RIISTANHOITO
Pyy Riistanhoito ja riista kantojen seuranta kuuluuvat olennaisena osana vastuulliseen metsästykseen.

Seuran alueella onkin harjoitettu monen laista riistanhoitoa. Hirville viedään nuolukiviä, jäniksille kaadetaan haapoja ja tehdään lehtikerppuja, vesilintuja on ruokittu varsin menestyksekkäästi. Alueen peura- ja kauriskannan ruokintaa on alettu tehostamaan. Tosin kasvanut ilveskanta tuonee siihen oman mutkansa. Telkän ja muiden lintujen asuntopulaa on helpotettu ripustamalla pönttöjä vesistöjen varsille. Pienpetoja pyydetään erityisesti raudoilla ja loukuilla.

Riistakantoja on seurattu vuosittain ja tarvittaessa rajoitettu vähentyneiden lajien metsästystä. Hirvieläinten talvehtimiskanta lasketaan joka talvi, ja keväällä/kesällä tehdään vesilintujen pari- ja poikuelaskenta. Talvella kieretään myös kuuden kilometrin pituinen peltokolmio, jolta lasketaan pienriistan jättämät jäljet ja arvioidaan niiden runsauden vaihteluita.

Riistantutkimukseen osallistutaan tarpeen mukaan näytteitä lähettämällä

Hirvikärpäsen koteloita

Sivua päivitetty viimeksi 22.4.2008 © Aki Palomäki & Joni Saunaluoma 2006